Hybridbaner udendørs tjener sig hjem på 7-8 år!

Johan de Place fra bestyrelsen deltog i Kommunens webinar om bæredygtige løsninger den 4. marts. Du kan læse en kort projektbeskrivelse af Johans oplæg ved at klikke her.

I disse trange tennistider drømmer mange om, at vi ikke blot kan spille minitennis om vinteren, men også rigtig tennis på røde grusbaner. Johans beregninger viser, at når og hvis udendørsbanerne renoveres som forudsat af Kommunen første gang for snart 20 år siden, så kan man med fordel bruge lidt ekstra midler på at få anlagt hybridbaner, som man kan spille på året rundt. Der vil spares så mange penge på færre udgifter til vand, grus og forårsklargøring, at pengene snart vil være tjent hjem. Og banerne er lige så gode at spille på som traditionelle grusbaner.

Oveni det kunne man overveje at få egen elproduktion til belysningen på banerne og klubhuset via solpaneler som del af en ny tagbelægning. Bæredygtigheden kunne styrkes med ladestandere til elbiler på parkeringspladsen samt opsamling af regnvand fra området. I den forbindelse har vi hentet konkrete løsningsforslag hjem fra anerkendte leverandører af solarsystemer og regnvandsopsamling, men også leverandører af hybridbaner, lysarmaturer, overbygningsløsninger, m.v. – og selvfølgelig også specialister fra Dansk Tennis Forbund.

Johan og klubben er klar til at lave et forprojekt på en fremtidssikret løsning, som næsten kun har fordele i sig. I klubben har vi adskillige teknikere og erhvervsfolk, der er vant til at projektere og levere anlægsprojekter, .

Bestyrelsen prioriterer helt klart den snarlige renovering af udendørsanlægget som anlægsopgave nr. 1. Kunne løsningen blive rigtig bæredygtig også, ”slår vi sammen en åben dør ind” og leverer et vigtigt bidrag til kommunens bæredygtighedsprogram.

Kontakt for info og deltagelse i projektet: johandeplace@gmail.com.

Mvh. Bestyrelsen