Tennisbolde for sig – andet affald for sig

I har sikkert konstateret, at der i nogen tid har været opsat containere udendørs til indsamling af brugte tennisbolde. Brugerbestyrelsen for tennisanlæggene har tilsluttet sig, at vi i Rødovre deltager i Dots.recylings landsdækkende initiativ om at indsamle tennisbolde igennem dem. Bemærk venligst nedenstående mail fra virksomheden, som vi modtog midt i ferien:

“Vi opfordrer hermed alle medlemmer og andre, der spiller på anlægget til at være meget omhyggelig med at aflevere tennisbolde i de særlige containere og det øvrige affald de steder, hvor vi er vant til at aflevere dette.

Vi har de seneste uger oplevet, at vores indsamlingsbeholdere i nogle tilfælde bliver brugt som skraldespand i stedet for opbevaring af jeres og medlemmernes brugte bolde.

Vi har også oplevet, at klistermærkerne på de beholdere, som står udendørs, falder delvist eller helt af.

Derfor arbejder vi nu på en løsning, hvor vi i løbet af august kommer rundt til alle klubber og sætter nye og flere klistermærker på selve beholderne, med et mere klart og tydeligt budskab.

Derudover monterer vi et stykke tilpasset plexiglas, med et rundt hul i midten (med passende diameter til tennisbolde), under låget på alle beholdere, som boldene skal igennem for at komme ned i beholderen. Plexiglasset kommer altså til at ligge i toppen af beholderen og er det første man møder når man løfter beholderens låg. Plexiglasset er selvfølgelig gennemsigtigt, så man kan se beholderen kun indeholder tennisbolde.

Det vil forhåbentlig hjælpe med, at få medlemmerne til kun at smide tennisbolde ned i beholderne.

Vi vil også gerne opfordre jer til at kommunikere ud til alle medlemmer gennem facebook, nyhedsmail etc. om, at disse beholdere kun er til tennisbolde og altså ikke affald.

Det vil også være en stor hjælp hvis i vil sørge for at beholderne er placeret strategisk korrekt på anlægget/banerne, så de f.eks ikke står sammen med andre affaldscontainere men tættere på hvor medlemmerne færdes med deres bolde.

Vi ønsker alle en god sommer og glæder os til at få indsamlet en masse bolde.”

Mvh. DOTS.recycling og Bestyrelsen i Rødovre Tennisklub