HS1 vinder i ligadebut

Rødovre Tennis fik debutsejr med 4:3 i elitedivisionen i Hørsholm!

Søndag skinnede solen over tennisanlægget i Hørsholm søndag, da Rødovres tennisherrer debuterede i elitedivisionen. På papiret så Hørsholm-Rungsted til at være det stærkeste hold. Og Dansk Tennisforbund og Tennisavisen havde da også tippet hjemmeholdet som vinder.

Heldigvis tog de fejl. Og Rødovre trak sig ud af en meget tæt og spændende kamp med cifrene 4-3.

Vores første single – George Von Massow – vandt i en meget tæt match over en anden tysker. Anden singlen Jonas Lütjen vandt ligeledes sin kamp forholdsvis sikkert over Ludvig Aaes. Tredje singlen Rasmus Schwarz, som pga corona- restriktioner ikke havde spillet en kamp siden 1. december, tabte til en meget stærk svensker. Rusten var pillet af spillet i 2. sæt, hvilket senere blev vigtigt.

På fjerde singlen tabte Jonas Schwarz stort, da han stillede op med en skade som gav ham servebesvær, som man straffes for i elitedivisionen. Dvs. 2:2 efter singlerne. Vores første double vandt og anden doublen tabte. Stillingen blev 3-3, så kampen skulle afgøres i en Golden Match Tiebreak.

Her måtte Jonas Schwarz trække sig pga smerter, og Marcin Gosiniecki blev sat ind som 4. single i første doublen. Hørsholm-Rungsted havde fordel af først at fravælge en kamp, og det endte med at doublen med Jonas Luetjen og Rasmus Schwarz skulle spille den afgørende double mod Filip Prpic og Morten Lyngbæk.

Og Jonas og Rasmus spillede en meget flot double, som de vandt 11:9 *). Efter en meget spændende og lige kamp, kunne Rødovre trække sig ud af klubbens første elitedivisionskamp som vinder. Et resultat, som kan få stor betydning, når turneringen endeligt afgøres til august.

Holdet på billedet øverst: Alexander Schou – Rasmus Schwarz – Jonas Schwarz – Marcin Gosieniecki
George Von Massow – Jonas Lütjen – Einar Schwarz

*) Torben Sejer Larsens rapport over GMTB-spillet (Golden Match TieBreak):

”GMTB spilles til 10:

HRT startede med en double fejl 1-0 til Rødovre
Rasmus forsatte med et servees og en serv, der ikke kom retur 3-0 til Rødovre
Forspringet blev holdt til stillingen 9-6 til Rødovre, hvor HRT skulle serve 2 gange.

Desværre vandt HRT begge point med stillingen 9-8 til Rødovre og nu egen serv.
Dobbeltfejl i serven og stillingen 9-9.

Vi vandt heldigvis næste bold med 10-9 til Rødovre, hvorefter det var tid til DRAMA:

HRT servede første serv til Rasmus som returnerede og HRT- spilleren ved nettet slog bolden ud => 11-9 til Rødovre!!!, men så let skulle det IKKE gå!!!!!,

HRT- spilleren ved nettet havde lige efter, at han havde slået til bolden, råbt “serven er ude”.
Stor diskussion blandt spillerne, et par tilskuere fra HRT blandede sig og en Rødovrespiller, der ikke var med, blandede sig også, da der åbenbart havde været en lignende situation i hans double.

Det endte med, at referee kom på banen, checkede boldmærket og dernæst dømte førsteserven ude.
HRT-spilleren skulle nu aflevere en anden serv: Han var TYDELIGT nervøs og endte med at sende den mindst 20 cm ude ==> 11-9 til Rødovre og 4-3 i kampen.”