Positiv udvikling i medlemstallet

Medlemstallet for 2022 nåede op på 811, 1¾ % højere end året forud  

Efter to års markant fremgang under Corona-nedlukningerne har vi været meget spændte på, om fremgangen ville holde, når danskerne kunne vælge fritidsliv frit igen på alle hylder.

Ved at klikke her, kan du se, hvordan medlemstallene har udviklet sig de sidste 9 år.

Tallene viser nogle meget interessante udviklinger:

  • Det samlede medlemstal er gået 224 medlemmer frem, svarende til et plus på 38 %,
  • Børn og unge under 25 år er gået hele 90 medlemmer frem, eller et plus på 73 %,
  • Seniorerne (over 24 år) er gået 134 medlemmer frem, eller et plus på 29 %,
  • Kvinder/piger har et plus på 133 medlemmer lig med 78 %,
  • Medens mænd/drenge er gået 91 medlemmer frem eller et plus på 22 %.

Den største medlemsgruppe er fortsat mænd over 24 år, men de jævnaldrende kvinder øger deres andel. Børn og unge under 25 år øger også deres andel i forhold til medlemmer over 24 år.

Hvad er forklaringen på denne udvikling?

Det er umuligt at anføre en enkelt faktor. Men når andelen af børn og unge vokser og der hele tiden har været tilnærmelsesvist lige så mange piger som drenge i denne gruppe, medvirker det i sig selv til en højere andel af kvinder/piger. Det feminine islæt falder brat i alderen 19-35 år, hvilket hænger sammen med, at unge kvinder alt-andet-lige har et stærkere fokus på studium-karriere-familieliv i denne alder end de unge mænd.

Vi oplever til gengæld, at rigtigt mange kvinder i alderen 35-45 år får lyst til at prøve tennis for første gang eller at starte igen, hvor de slap for 15-20 år siden. De sidste to års satsen på at have et gennemført modtagelses- og indslusningskoncept for voksne begyndere/let øvede har vist sig i særlig grad at blive værdsat af kvinder. Til flere af motionisttræningsforløbene er kvindernes andel nu 80-100 %, hvor det nærmest var stik modsat for 10 år siden.  

Så vi nærmer os ”ligedeltagelse” til tennis. Et enkelt element i ”ligestilling”, som i øvrigt er en langt mere kompleks faktor end ”ligedeltagelse”.

Kan væksten fortsætte?

Det bliver vanskeligt uden øget kapacitet. En af grundene til, at vi nu nærmer os medlemstallene fra de brølende 90´ere, er, at det er lykkedes at få flere til at spille om formiddagen og på ydertidspunkter i weekenden.  Mange medlemmer spiller nu i to klubber eller dyrker supplerende idrætsgrene som golf, bordtennis og padel. Styrketræning og fitness samt cykling fylder også en del. Når udendørsbanerne åbner om et år, betyder det en ekstra kapacitet 8-10 måneder af året. Denne udvidelse falder altså på et tørt sted.

Bestyrelsen